Παραδοσιακά υλικά - ΠΡΟΛΑΤ
Προιόντα Αρχαιολόγων
Πατητή Τσιμεντοκονία
Έγχρωμος Αρμός Πέτρας
Κεραμικό Δάπεδο
Έγχρωμος Σοβάς Κουρασάνι
Κήπος και Διαμόρφωση
Είδη Υγιεινής και Κουζίνας
Στεγανοποίηση
Υγρομόνωση δώματος και στέγης
Σφράγιση αρμών
Αποκατάσταση Οπλισμένου Σκυροδέματος
Προστασία Οπλισμένου Σκυροδέματος
Δομιτική Ενίσχυση
Συγκόλληση - Σφράγιση
Ηχομόνωση
Θερμομόνωση
Μηχανολογικά – Υδραυλικά
 Έγχρωμος Σοβάς Κουρασάνι

Ο έγχρωμος σοβάς – κουρασάνι της ΠΡΟΛΑΤ είναι ένας έτοιμος βιοκλιματικός μαρμαροσοβάς. Έχει πολλές αποχρώσεις και υψηλή αισθητική που δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο. Έχει άριστες αντοχές, ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος στην οικοδομή, εφόσον αποφεύγεται πλήρως το κόστος του βαψίματος. Μπαίνει στον κλασικό σοβά, αντί για την μαρμαροκονία, μετά από το πεταχτό και το “χοντρό χέρι” και ουσιαστικά αντικαθιστά το τελευταίο χέρι του σοβά.

Είναι αποτέλεσμα της ανάμειξης μαρμάρου, κεραμάλευρου, υδράσβεστου, θηραϊκής γης – ποζολάνης και χαλαζιακής άμμου. Αυτή η ανάμειξη γίνεται εργοστασιακά, σε βιομηχανική μονάδα παραγωγής, και όχι επί τόπου από το βοηθό του σοβατζή στην οικοδομή. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζεται η σταθερότητα και η επαναληψιμότητα τόσο στην ποιότητα όσο και στην απόχρωση του σοβά. Άρα λοιπόν, δουλεύεται εύκολα από οποιονδήποτε σοβατζή και το μόνο που χρειάζεται να προστεθεί είναι το νερό.

Αυτό όμως που διαφοροποιεί τον συγκεκριμένο έγχρωμο σοβά από άλλους, είναι η χρήση υλικών με ποζολανικές ιδιότητες, δηλαδή του κεραμάλευρου και της θηραϊκής γης-ποζολάνης. Όπως δείχνουν και οι εργαστηριακές μετρήσεις, λόγω των υδραυλικών ιδιοτήτων που αναπτύσσονται στο κονίαμα, αυξάνεται η αντοχή σε θλίψη και σε κάμψη, και το κονίαμα έχει καλύτερη συμπεριφορά σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και σε ιδιαίτερο περιβάλλον (κρύο – κοντά στη θάλασσα).

Η πρόσφυση του σοβά είναι άριστη και ακόμα και σε περιπτώσεις παγετού είναι πολύ ισχυρή και ανθεκτική. Ο έγχρωμος σοβάς με κεραμάλευρο, ενώ είναι αδιάβροχος, αφήνει το σπίτι να αναπνέει εφόσον δεν κλείνει τους πόρους. Παράλληλα, με τη χρήση του έγχρωμου σοβά επιτυγχάνεται η μείωση του κόστους της οικοδομής, εφόσον αποφεύγεται πλήρως το κόστος βαψίματος, η περαιτέρω παραμονή της σκαλωσιάς και το κόστος των υλικών του τελευταίου χεριού του σοβά, που αντικαθίσταται.

Η πολυετής πείρα της ΠΡΟΛΑΤ στον έγχρωμο σοβά με τη χρήση κεραμάλευρου, αποδεικνύεται τόσο από την άμεση ικανοποίηση του σοβατζή από την στιγμή της δοκιμής, όσο και από το πολύ όμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα που προσδίδει στο κτίσμα. Όσον αφορά στις αντοχές και στην στεγανότητα που προσδίδει το συγκεκριμένο υλικό, αυτές μπορούν να φανούν άμεσα (ακόμα και στο αρχικό δείγμα το οποίο είναι γερό και όχι σαθρό) αλλά και μέσα από τις εργαστηριακές μετρήσεις που έχουν γίνει.


Αρχική \ Προϊόντα \ Αισθητικές παρεμβάσεις \ Παραδοσιακά υλικά - ΠΡΟΛΑΤ \ Έγχρωμος Σοβάς Κουρασάνι
 22730 87193 ΔE,TE: 08:00 - 14:00
ΤΡ,ΠΕ,ΠΑ: 08:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00
ΣΑ: 09:00 - 14:00
ΣΙΓΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΕΚΑΤΗ 19, ΤΚ 83100, ΣΑΜΟΣ

Γραμματεία:[email protected]


active³ 5.0 · © 2000 - 2016 IPS Ltd · Όροι χρήσης